Bazen Bestway fast set

Bazen Bestway fast set

Št. art.: 2280295

Napihljiv zgornji obroč, izdelan iz večslojnega PVC-ja, okrogle oblike, premer 244 cm, višina 61 cm. Z vgrajenim odtočnim ventilom

Deli s prijatelji:

Položitev vrtne steze

01. korak

Tlakovci se pakirajo na palete, ovite v folijo. Zelo pomembno je, da vnaprej poskrbite za dovolj prostora za začasno postavitev palet s tlakovci, saj le-te zaradi visoke količine potrebnega materiala zasedejo veliko prostora.

02. korak

Najprej morate položiti robnike, za katere je treba izkopati majhen jarek. Robnike položite na 10–20 cm debel temelj, ki je iz suhega betona na vlažni zemlji. Globina jarka naj bo okoli ene tretjine višine robnika. Preden nanesete betonsko mešanico, je podlago treba skrbno utrditi.

03. korak

Zidarska vrvica vam bo v pomoč pri orientaciji za določitev natančne višine robnikov. S pomočjo gumijastega kladiva jih boste lahko vse poravnali na isto višino. Pri postavitvi elementov bodite pozorni na čisto linijo in pravokotni položaj, ki ga določite s svinčnico.

04. korak

Za hrbtno oporo se za robniki položi temelj, ki preprečuje poznejše zamikanje površine tlakovane steze. Zelo pomembno je, da med delom s pomočjo vodne tehtnice nenehno preverjate pravilen položaj robnikov.

05. korak

Izkopljite površino za stezo, ki naj bo široka 25–45 cm. Poskrbite za najmanj 2-odstotni naklon od hiše proti cesti za lažje odtekanje deževnice. Površino na koncu utrdite s teptalnikom, saj dobro utrjena podlaga zagotavlja dolgotrajnost in enakomerno površino tlakovcev. V svojih prodajalnah teptalnike ponujamo tudi v najem.

06. korak

Stezo dodatno označite z lesenimi količki in napnite zidarsko vrvico, ki določa končno višino tlakovcev. Pri tem morate upoštevati tlakovce, svetlobne jaške in stopnice. Za natančno poravnavo nosilnega in izravnalnega sloja položite kovinske trakove, s katerimi si boste pomagali pri ravnanju nanesenega materiala.

07. korak

Raven podlage preverjajte z vodno tehtnico. Nosilni sloj in sloj za zaščito pred mrazom (prod ali gramoz) naj bosta pri močno izrabljenih površinah debela okoli 30 cm. Izravnalni sloj (mešanica iz peska in drobirja), debel 3–5 cm, z leseno ali aluminijasto letvijo, ki jo vlečete po kovinskih trakovih, poravnajte v vodoravni oziroma ustrezni smeri zemljišča. Upoštevajte, da morajo biti tlakovci še enkrat poteptani, zaradi česar se celotna raven še enkrat spusti za približno 1 cm.

08. korak

Naravni kamni se lahko preprosto vtisnejo v peščeno podlago, pri tlakovcih pa pred polaganjem na poravnan nosilni sloj več ne smete stopiti. Tlakovce začnite polagati po izbranem vzorcu od že obstoječe površine (od zunaj navznoter). Tlakovce polagajte enega ob drugem z enakomerno razdaljo za fuge (okoli 5 mm). Na koncu jih utrdite z gumijastim kladivom. Kjer ni palisad ali robnikov, ki bi služili za robove, v suh beton položite kamne.

09. korak

Fuge v celoti napolnite s kremenovim (bele fuge) ali bazaltnim peskom (črne fuge) in jih nato zalijte z veliko vode. Pri večjih tlakovcih uporabite drobir. Površino temeljito pometite in s pomočjo teptalnika z gumijasto podlago, ki ne poškoduje površine tlakovcev, skrbno poteptajte. Za konec jo še enkrat zalijte z vodo in peskom.

Ne pozabite na

Najem orodja: Mojstrovalci zmorejo vse!

Najem orodja


Mojstrovalci zmorejo vse!

  • Ugodno
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.