Bazen ”Steel pro frame pool“

Bazen ”Steel pro frame pool“

Št. art.: 1167865

Ogrodje iz jeklenih cevi za optimalno stabilnost. Vremensko in na trganje odporna PVC-folija. S praktičnim ventilom za izpust vode. Premer: pribl. 366 cm. Višina: 76 cm

Deli s prijatelji:

Izolacija zunanje fasade

01. korak

Preden začnete z izolacijo zunanje fasade, morate biti pozorni na določene stvari. V veliko pomoč vam bodo naši strokovni svetovalci, ki so vam na voljo v trgovinah OBI. Pri vseh materialih, prosimo, upoštevajte navodila o obdelavi in ostala opozorila proizvajalca. Nasvet: preden začnete z delom, se pozanimajte o zakonskih določbah uredbe za energijsko varčevanje (EnEV). To je pomembno predvsem, če zaprosite za finančna sredstva, kar pa morate storiti pred začetkom gradbenih del!

02. korak

Podlago morate dobro pripraviti na nadaljnja dela, saj je zelo pomembno, da je nosilna, ravna, suha, brez maščob in prahu ter zaščitena pred mrazom. Pri izrazito peščenih podlagah ali podlagah, ki vpijajo vlago, s pleskarskim valjem ali pleskarskim čopičem nanesite grundirno sredstvo.

03. korak

Določite vodoravno višino profila za podnožje ter jo zarišite (vsaj 30 cm nad tlemi). Po potrebi lahko pribijete pomožno letev. Nato k steni položite profil, izvrtajte luknje za moznike (na vsakih 50 cm) in ga pritrdite s pritrdilnimi sidri. Med spoji profilov pustite režo, ki naj bo široka od 2 do 3 mm (širina zložljivega metra), na vogalih stavbe pa profile zarežite na zajero (45 stopinj).

04. korak

Fasadno lepilo za nanos z lopatico lahko nanesete po celotnem robu ter v sredini naredite še šest kupčkov. Na kosih, ki se prilegajo, naj bo en kupček enakomerno porazdeljen z nazobčano zidarsko žlico (10mm zobovje). Pri tem naj bo vsaj 40 % površine prekrite z lepilom. Na stične robove lepila ne nanašajte!

05. korak

Izolacijske plošče prislonite na steno in jih s pomočjo gladilke v celoti pritisnite ob zid. Spoji morajo ostati suhi, med vrstami plošč pa naj bo vsaj 20 cm zamika. Na vogalih hiše naj plošče molijo nekoliko čez (okoli 5 mm debeline lepila), pri tem pazite, da na spojnih površinah ne bo lepila.

06. korak

Preden začnete z lepljenjem plošč okoli oken in vrat – nad in pod okensko polico ter med izolacijsko ploščo in okensko polico prilepite izolacijski trak. Natančno izmerite okenske in vratne odprtine ter na podlagi dimenzij prilagodite izolacijske plošče. Kotne površine odprtin se morajo zmeraj nahajati znotraj izolacijskih plošč v obliki črke L. Pri tem se izogibajte križnim fugam! Nasvet: pri vseh gradbenih elementih, ki se dotikajo izolacijskih plošč, npr. leseni tramovi, okvirji oken in vrat ali okenske police, med elementom in ploščo uporabite izolacijski trak. Le-tega ne lepite čez kote, ampak prerežite in vedno znova prilepite.

07. korak

Na robovih plošče, na sredini vzdolžnih robov in vodoravnih sredinskih oseh pričvrstite diskasta sidra. Globina vrtanja naj ustreza dolžini enega moznika, torej naj bo od 1 do 1,5 cm. Za vrtanje se priporoča uporaba udarnega vrtalnika. Diskasto sidro s kladivom do konca pribijte v steno in usidrajte s priloženim žebljem, ki se razširi.

08. korak

Hišne vogale, okna in vratne odprtine z vogalniki učinkovito zaščitite pred udarci. Nanesite fasadno lepilo in ga z nazobčano lopatico (8 mm) močno prečešite, naravnajte kot navzven in mrežico v celoti vtrite v lepilo. Isti postopek ponovite pri vratnih in okenskih špaletah ter nadpražnikih, v kotih pa še dodatno namestite diagonalne armirane mreže.

09. korak

Zdaj lahko od spodaj navzgor začnete postopoma nanašati eno za drugo proge fasadnega lepila (vsaj 4 mm debeline) ter jih v celoti v navpični smeri prečešete z nazobčano lopatico.

10. korak

Z gladilno zidarsko žlico mrežico od zgoraj navzdol vtrite in tako odpravite morebitne gube. Proge mrežic se morajo na strani prekrivati za vsaj 10 cm. Celotno površino zgladite z zidarsko žlico in na spodnjem koncu s tehničnim nožem odrežite odvečno mrežico.

11. korak

Ko se celotna površina dobro posuši, lahko začnete z grundiranjem. Nanesite maltno grundirno maso in pustite, da se posuši. V čistem maltnem vedru zmešajte malto in jo z zrnasto gostoto nanesite z nerjavečo gladilko. Pomembno je, da delate z vlažno maso, kar pomeni, da dela ne smete prekiniti.

12. korak

Sedaj lahko steno z gumijasto (Scheibenputz – glajen omet) ali plastično gladilko (Münchner Rauputz – grob stenski omet) strukturirate. Da bo podnožje (praviloma ometano s cementno malto) postalo optično privlačnejše, ga zgladite ali popestrite z dekorativno malto iz pisanih kamenčkov.

Ne pozabite na

Najem orodja: Mojstrovalci zmorejo vse!

Najem orodja


Mojstrovalci zmorejo vse!

  • Ugodno
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.