Bencinska motorna žaga Makita EA3201S

Bencinska motorna žaga Makita EA3201S

Št. art.: 1070663

S katalizatorjem. Hitrost verige: 18,9 m/s. Avtomatska in ročna zavora verige. Napenjanje in menjava verige brez orodja. S sistemom za enostaven zagon Easystart. S kovinsko ostrogo in protivibracijskim sistemom.

Deli s prijatelji:

12 korakov za izolacijo strehe

01. korak

Za izolacijo strme strehe lahko izbirate med mnogimi izolacijskimi materiali: mineralno volno (steklena ali kamena volna) ali drugimi materiali iz obnovljivih virov, kot sta konopljina volna ali bombaž. Nasvet: preden začnete z delom, se pozanimajte o zakonskih določbah uredbe za energijsko varčevanje (EnEV). To je pomembno predvsem, če zaprosite za finančna sredstva, kar pa morate storiti pred začetkom gradbenih del!

02. korak

Da bi ugotovili, koliko izolacijskega materiala potrebujete, izmerite notranjo širino med škarniki (notranja mera) in njihovo globino. Če je globina škarnikov po zakonskih določbah EnEV premajhna, jo lahko dosežete z dodatnim pribitjem letev in/ali dodatno izolacijo pod škarniki (pri starih stavbah po potrebi preverite nosilnost ostrešja). Novejša ostrešja so praviloma že opremljena z difuzijsko prepustno (prepušča vodno paro) podnapetostno folijo (ni potrebe po stranskem prezračevanju/topla streha). Pri ostalih folijah oz. strehah brez folije, prosimo, upoštevajte posebna navodila (mrzla streha).

03. korak

Medškarniški vpenjalni filc, pri katerem ne prihaja do rezov odvečnega materiala, se uporablja za toplotno izolacijo strmih streh. Ta nekaširan filc iz mineralne volne je primeren tudi za različne razmike med škarniki in je poleg tega tudi protihrupna zaščita. Da se filc bolje vpne, je rezalna širina približno 1–2 cm večja od notranje širine med škarniki. Kot orodje potrebujete oster nož za rezanje izolacijskega materiala, podstavno desko in manjšo desko, ki bo služila kot rezilni rob. Pri natančnejšem rezu pomagajo označene črte.

04. korak

Vpenjalni filc z označeno linijo z rahlim gibom vpnite k steni med škarniki. Stiki med ploščami filca morajo biti zatesnjeni.

05. korak

Izolacijski in zvočnoizolacijski trak Tackerdicht prilepite na škarnike, saj pri uporabi spenjalnega stroja preprečuje trganje in cepljenje folije. Poleg tega na spenjalnih mestih preprečuje prehajanje vlage.

06. korak

Folija s parno zaporo se prečno na škarnike z razmikom približno 25 cm pripne na izolacijski in zvočnoizolacijski trak Tackerdicht. Med spenjalnimi mesti morate paziti na približno 15–20 cm razmika ter približno 10 cm medsebojnega prekrivanja folije.

07. korak

Mesta, kjer se parnoizolacijska folija prekriva, prelepimo neprepustno za zrak s posebnim lepilnim trakom ter ga z dlanjo rahlo pritisnemo ob folijo, da izgladimo zračne mehurčke.

08. korak

Pri priključkih skozi preboje na folijo, ki morajo biti neprepustni za zrak, kot npr. odvodne cevi za paro ter podstavki za antene in satelitske krožnike, se uporabi poseben raztezni lepilni trak. Le-ta se uporabi na mestih, kjer pričakujemo gradbeno raztezanje.

09. korak

Plast izolacijskega lepila z debelino približno 8 mm nanesemo na steno. Nato brez natezanja na plast lepila prilepimo folijo s parno zaporo. Preostalo folijo odrežemo.

10. korak

Spodnjo konstrukcijo pritrdimo prečno na škarnike ter pri tem praviloma uporabimo lesene letve. Poleg le-teh se uporabljajo tudi aluminijasti klobučni profili. Pomembno: razmiki spodnje konstrukcije so odvisni od končne obloge, npr. mavčnega kartona z debelino 12,5 mm, mavčnih plošč ali profilnega lesa (obvezno upoštevajte navodila proizvajalca).

11. korak

Vmesni prostor spodnje konstrukcije se lahko uporablja tako za dodatno izboljšanje toplotne izolacije kot tudi za električno inštalacijo. Za izboljšanje toplotne izolacije in preprečitev toplotnih mostov lahko pod škarniki namestite dodaten vpenjalni filc. Prednost: občutno izboljšanje toplotne izolacije pri nizkih škarnikih.

12. korak

V trgovinah OBI vam ponujamo zanesljiv paket strešne gradnje. Za vas izračunamo tudi potrebne količine posameznih izdelkov, za kar potrebujemo le izmero vaše celotne strešne površine.

Ne pozabite na

Razrez lesa: Do milimetra natančno.

Razrez lesa


Do milimetra natančno.

  • Hitro
  • Enostavno
  • Ugodno
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.