Dekorativna vrata

Dekorativna vrata

Št. art.: 9750159

S satastim jedrom. Prevlečena z belo folijo. 65/75/85/95 x 200 cm.

Deli s prijatelji:

Stenske tapete

01. korak

Stenske tapete

Nova stenska obloga lahko povsem spremeni vzdušje v prostoru. Mnogi različni materiali in velika ponudba oblik omogočajo individualno oblikovanje sten v vsakem prostoru.

Najpopularnejša vrsta tapet so še vedno groba vlakna, saj so odlična za večnamensko uporabo. Primerna so za stene in strop, lahko jih večkrat prebarvate in so preprosta za obdelavo, saj izravnajo tudi manjše neravnine in razpoke v podlagi.

Njihova tipična struktura, po kateri imajo tudi ime, nastane zaradi grobih lesnih vlaken, ki so vdelana v sloje papirja.

02. korak

Papirne in koprenase tapete

Papirne in reliefne papirne tapete, ki so lahko barvno potiskane ali imajo posebno strukturo površine, so izdelane iz več slojev papirja. Pred polaganjem morate trakove tapet namazati z lepilom in namočiti. Pri tapetah z vzorcem upoštevajte načrt vzorca (podrobnosti so priložene zvitku tapet), da boste pravilno namestili posamezne trakove in da bo potek vzorca enakomeren.

Koprenaste tapete so posebej preproste za obdelavo, saj jih ni treba mazati z lepilom in namakati. Zadošča že, če steno obilno in enakomerno namažete z lepilom za kopreno, nato pa suhe trakove koprenastih tapet prilepite na steno. Poleg tega se oblika koprenastih tapet v nasprotju z ostalimi vrstami tapet ne spreminja. Če so vlažne, se ne raztezajo, pri sušenju pa se tudi ne krčijo. Poleg tega so preprostejše tudi poznejše obnove, saj jih lahko tudi čez nekaj let preprosto po trakovih odstranite s stene.

03. korak

Tapete iz vinila in penjenega vinila

Za močno obremenjene prostore (na primer hodnik ali otroška soba) so primerne tapete iz vinila in penjenega vinila. Tapete iz vinila so pralne in težko vnetljive. Prav njihova prva lastnost se lahko v otroški sobi izkaže za zelo koristno. Pri odstranjevanju teh tapet pazite, da odluščite le zgornji sloj iz vinila. To lahko preprosto odstranite s stene, zatem pa na steni ostane le nosilni sloj, tako imenovana makulatura, ki jo lahko preprosto prelepite z novimi tapetami.

04. korak

Tapete iz steklenih vlaken

Najodpornejša tapeta je izdelana iz tkanine iz steklenih vlaken. S svojo izredno veliko natezno trdnostjo ščiti stene, razpoke prekriva še bolje kot tapeta iz surovih vlaken, je težko vnetljiva in obenem odporna na vodo. Tapete iz steklenih vlaken se posebej pogosto uporabljajo v zelo obremenjenih prostorih, kot so stopnišča, hodniki ali pisarne.

Ne pozabite na

OBI darilna kartica: Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

OBI darilna kartica


Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

  • Hitro
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.