Delovna miza

Delovna miza

Št. art.: 1373646

Z leseno delovno ploščo debeline 30 mm. Mere: š 165 x v 85 x g 60 cm. Nosilnost 200 kg.

Deli s prijatelji:

Vgradnja delovne plošče

01. korak

Izklopite ali izvlecite varovalko!

Pri demontaži kuhalne plošče iz stare delovne plošče mora biti varovalka izklopljena! Dela na električni napeljavi morda opraviti električar.

02. korak

Razrez in ...

Novo delovno mizo prilagodite poteku stene. Odprtine za zidne napušče ipd. izrežite z vbodno žago. Odprte čelne robove oblepite z ustreznim robnim trakom.

03. korak

... oblepava čelnih robov

Robni trak s slojem topljivega lepila zalepite s pomočjo likalnika, ki ne sme biti segret na previsoko temperaturo. Alternativno lahko robni trak zalepite tudi s kontaktnim lepilom.

04. korak

Poravnava robov

Robove traku najprej na grobo obdelajte z ustrezno pilo, nato pa jih zvezno zbrusite s finim brusnim papirjem.

05. korak

Delovne plošče čez kot z aluminijastim profilom

Če sta dve delovni plošči združeni čez kot, je treba stik prekriti z aluminijastim profilom – ali pa v obeh delovnih ploščah izvrtati utore za spojnik (tega vam lahko izdelajo na razrezu lesa v trgovini OBI).

06. korak

Delovne plošče čez kot z rezkanimi utori za spojnike

Utore za spojnike izdelate pravokotno na površino s spodnje strani plošče z vrtalnim strojem s svedrom Forstner iz karbidne trdine. Stojalo za vrtalni stroj vam pri tem močno olajša delo.

07. korak

Povezave za spojnike

Povezave med obema utoroma izžagajte s žago.

08. korak

Spajanje delovnih plošč s spojniki

Spojnike za delovno ploščo vstavite v izdelane utore. Delovni plošči s spodnje strani s pomočjo spojnikov trdno povežite skupaj.

09. korak

Izrez za kuhalno ploščo in pomivalno korito

Narobe obrnjeno kuhalno ploščo ali pomivalno korito položite na novo delovno ploščo in označite konturo, linijo za rezanje pa zarišite pomaknjeno navznoter za širino roba. Nekaterim pomivalnim koritom so priložene šablone za izrez.

10. korak

Žaganje iz izvrtine

Z vbodno žago z listom, ki je primeren za material delovne plošče, izrežite odprtino vzdolž zarisane linije ali šablone. Najprej izvrtajte izvrtino in začnite rezati iz nje. Izreze vam lahko izdelajo na razrezu lesa v trgovini OBI.

11. korak

Zaščita odrezanih robov s silikonom ...

Robove izrezanih odprtin namažite s silikonom, da jih zaščitite pred prodiranjem vlage.

12. korak

... ali tesnilnim trakom

Alternativno lahko robove izrezanih odprtin oblepite tudi s tesnilnim trakom. Nasvet: Spodnjo stran delovne plošče nad pomivalnim strojem zaščitite pred preperevanjem, in sicer z vodotesnim premazom ali aluminijasto folijo.

13. korak

Pritrditev delovne plošče

Delovno ploščo privijete s spodnje strani skozi krovne plošče oziroma prečne povezave (traverze) podpultnih kuhinjskih elementov. Podpultne kuhinjske elemente vodoravno izravnate z nastavljivimi nogami. Sicer lahko pride do zamika mer, kuhinja in delovna plošča pa bosta napeti.

14. korak

Montaža zaključnih letev

Za zaključne letve priporočamo uporabo vtičnih sistemov, pri katerih se spodnji nosilec pritrdi na delovno ploščo. Zaključni profil se nato namesti na nosilec z zgornje strani. Za kote in zaključke so na voljo nastavki in zaključne kapice.

Ne pozabite na

Izris kopalnic: Dober dizajn je v detajlih.

Izris kopalnic


Dober dizajn je v detajlih.

  • Hitro
  • Enostavno
  • Ugodno
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.