Drevesne LED-krogle

Drevesne LED-krogle

Št. art.: 1502228

Bele barve, pribl. ⌀ 6 cm. LED-osvetlitev poskrbi za vidnost različnih motivov, npr. snežink ali majhnih zvezd. Vklj. z baterijami. Št. art.: 1502228

Deli s prijatelji:

Polaganje preproge

01. korak

Najprej s kitom za lopatice izravnajte neravnine in razpoke v tleh. Nato odstranite morebitno umazanijo ter ostanke lepila prejšnje talne obloge. Pomembno je, da so tla pred polaganjem nove preproge suha. Nasvet: pri talnih oblogah (tekstilnih talnih oblogah, preprogah iz naravnih vlaken, talnih oblogah iz PVC-ja ali linoleja) je glede na kakovost treba upoštevati različne dejavnike. Preden se odločite za nakup, se pozanimajte o materialu in ostalih posebnostih.

02. korak

Preprogo prosto razprostrite po prostoru. Njeni robovi morajo za približno 10 cm prekrivati stene. Da bo preprogo mogoče položiti brez gub, jo nekaj časa (na primer čez noč) pustite odvito ležati v prostoru. Talna obloga iz naravnih vlaken se mora vsaj 24 ur prilagajati pri sobnih temperaturah. Meram prog preproge dodajte vsaj 2 odstotka rezerve, saj lahko zaradi pozitivnih higroskopskih lastnosti pride do krčenja.

03. korak

Z rezilnim robom ali robom škarij potisnite preprogo k stranskim robovom prostora. Z nožem za preproge in rezilnim robom jo predhodno okvirno prirežite. Pred lepljenjem pustite vsaj 10 cm rezerve za napake pri rezanju.

04. korak

Pri lepljenju uporabljajte posebno lepilo ali obojestranski lepilni trak. Za naravna vlakna ali volneno hrbtno stran preproge se priporoča uporaba sprijemalnega traku. Lepilo se nanaša na robove in celotno površino. V manjših prostorih prilepite lepilni trak le na robovih preproge, v večjih pa še dodatno po celotnem prostoru (v obliki križa). Preprogo še dodatno močno potlačite s pomočjo širokega predmeta.

05. korak

Pri naravnih vlaknih, ki morajo biti na tla prilepljena s celotno podlago, lepilo z nazobčano gladilko enakomerno nanesite na površino tal – sprva le na polovico tal v prostoru. Z zobovjem tipa B2 nanesite vsaj 600 g lepila na m2. Preprogo položite še na vlažno lepilo. Pomembno: rezni robovi morajo biti namazani z lepilom. Preprogo pritisnite na lepilno podlago in z valjem gladite proti stenam. Popravke izvedite takoj, prostor pa dobro prezračite.

06. korak

Po lepljenju v celoti odrežite stranske robove, ki prekrivajo steno (ravnajte se po navodilih v tretjem koraku). V notranjih kotih preprogo najprej zarežete diagonalno in pri tem pazite, da je ne zarežete povsem do tal. Pri rezanju pazite, da se na ostrem rezilu ne poškodujete (redno menjujte rezila!).

07. korak

Prekrivajoče se robove potisnite v kot. Zdaj jih lahko tudi v notranjih kotih v celoti odrežete, ne da bi pri tem odrezali preveč.

08. korak

Tudi pri zunanjih kotih preproge ne zarežite povsem do tal. Podobno kot pri notranjih sobnih kotih – le da pri zunanjih preproge ne potiskate v kot – lahko prekrivajoče robove brez težav odrežete.

09. korak

Če ena proga ni dovolj, morate k njej položiti še drugo. Progi preprog položite eno na drugo, da se bosta prekrivali za 3 do 5 cm, in ju s pomočjo noža za preproge obe hkrati prerežite. Tako boste dosegli brezšiven spoj. Pri tem pazite, da bodo vzorci in smer hoje, ki jo določimo po drobnih zankah preproge, sovpadali. Vzemite prazno steklenico in jo povaljajte po preprogi – smer, v katero padajo zanke, je smer hoje.

10. korak

Okviri vrat in pragi zahtevajo natančen pristop: s topo stranjo noža preprogo potisnite v rob in jo nato približno pol centimetra više odrežite. Krajše preostanke preproge z nožem potisnite pod prag. Ob steni preprogo prekrijte z leseno talno letvijo, ki jo privijete s pomočjo vrtalnega stroja na akumulator.

11. korak

Pri prehodu na stopnico preprogo na istem mestu pritrdite s pomočjo kovinske letve.

Ne pozabite na

Dostava blaga: Nosimo vaše breme!

Dostava blaga


Nosimo vaše breme!

  • Cenovno ugodno
  • Enostavo in udobno
  • V željenem terminu
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.