Garnitura za balkon

Garnitura za balkon

Št. art.: 1257237

3-delni komplet. Les iglavcev s kovinskim okvirjem. Kakovostna miza (š 60 × d 110 cm) in 2 klopi (š 25 × d 110 cm).

Deli s prijatelji:

Postavljanje vrtne ograje

01. korak

Ste pomislili na vse? Potem začnite tako, da položite ograjo, vključno s stebrički in, denimo, vrtnimi vrati, na mesto, kjer jo želite postaviti. Nato z zidarsko vrvico označite njen potek.

02. korak

Nosilce stebričkov lahko vežete z mozniki (če ograjo postavljate na zid, ki obdaja zemljišče), betonirate ter zabijete ali privijete v zemljo. V prikazanem primeru so bila kot tulci uporabljena sidra, ki se kot vijak privijejo v prst. Pred tem preprosto izvrtajte luknjo z vrtalnikom za zemljo, sidro pa privijte v zemljo.

03. korak

Poravnajte stebriček. Njegov vrh naj bo okrog deset centimetrov višji od elementa ograje. Montaža se sicer razlikuje glede na uporabljen talni tulec, a stebričke je praviloma vedno treba pritrditi z dveh strani. Pri tem položaj stebrička vedno znova preverjajte z vodno tehtnico. V prikazanem primeru je bilo uporabljeno sidro, ki se ga privije v zemljo, vključno z vijaki.

04. korak

Za pričvrstitev L-nasadil si najprej označite luknje za vrtanje. Pri tem si k stebričku dvignite element ograje. Nasadila je treba pričvrstiti v višini prečnikov. Ograjni element naj bo pet centimetrov nad tlemi in naj sega pet centimetrov pod vrh stebrička.

05. korak

Delajte v dvoje: ena oseba naj dvigne ograjni element med stebrička ter ga drži v pravem razmiku od tal in vrha stebričkov, druga oseba pa naj ograjni element privije na L-nasadila s po dvema ugreznima vijakoma na vsako nasadilo. Nasvet: kdor nima pomočnika, lahko ograjni element podloži z dvema primerno velikima kosoma lesa.

06. korak

Pogosto lahko kupite že sestavljena vrtna vrata, ki jih brez težav pričvrstite na ograjo.

07. korak

Poravnajte vrtna vrata. Za natančno montažo jih lahko preprosto pritrdite s kosom lesa in svoro. Pri tem položaj vrat vedno znova preverjajte z vodno tehtnico.

08. korak

Sedaj lahko na stebričke pričvrstite tečaje za vrata. Pred tem si označite, kje želite luknje, in le-te nato izvrtajte. Zatem lahko tečaje preprosto namestite.

09. korak

Najprej pritrdite desni del kljuke, ki mu nato prilagodite levo polovico. Pri tem preverite položaj kljuke. Vrata se morajo preprosto odpirati in zapirati.

10. korak

Končano! Vaša nova lesena vrtna ograja ni le lep okvir vašega zemljišča in vrta, ampak nudi tudi želeno zaščito. Pri vseh materialih, prosimo, upoštevajte navodila proizvajalca in navodila za izdelavo.

Ne pozabite na

Razrez lesa: Do milimetra natančno.

Razrez lesa


Do milimetra natančno.

  • Hitro
  • Enostavno
  • Ugodno
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.