Komplet kopalniškega pohištva Fackelmann ‘B.clever’

Komplet kopalniškega pohištva Fackelmann ‘B.clever’

Št. art.: 1472141
  • Viseč
  • Umivalnik iz visokokakovostnega litega marmorja
  • Predala s sistemom mehkega zapiranja ‘Soft-Close’

Sestavljen iz 1 umivalnika (brez armature) in 1 omarice za umivalnik. Mere: š 60 x v 51 x g 46 cm.

Omarica za umivalnik: 2 predala z ročajem „B.clever“ iz poliranega kroma. Barva korpusa in fronte: jesen Alaska. Št. art.: 1472141  349,99 €
Set-Cena vključuje tudi:

Z ogledalom „Kayo“ z montažnim materialom. Mere: v 70 x š 60 x g 2 cm.
Št. art.: 1472158  39,99 €

Z LED-svetilko za ogledalo Fackelmann, 30 cm.
Kromirana. Razred energijske učinkovitosti A.*
Št. art.: 1472398  64,99 €

*Razred energijske učinkovitosti se giblje med A++ (najvišja učinkovitost) in E (nizka učinkovitost).

Deli s prijatelji:

Namestitev umivalnika in armatur

01. korak

Umivalnik pred nakupom izmerite. Preverite celotno širino, pritrditveno razdaljo, razdaljo med odtokom in pritokom ter med talno oblogo in zgornjim robom. Pred začetkom montaže zaprite glavno pipo in pustite, da iz vodne napeljave odteče voda.

02. korak

Odstranite sifon in celotno napeljavo vodovodnega odtoka. Za odtok preostale vode podstavite nizko plastično korito. Nato napeljave ločite od kotnih ventilov in odstranite armaturo.

03. korak

Odvijte nosilne vijake in odstranite umivalnik. Pri spremenjeni pritrditveni razdalji ali višini odstranite star pritrditveni material. Pri vrtanju v ploščice uporabite lepilni trak iz krepa, da preprečite zdrse vrtalnega stroja. Ne uporabljajte udarnega vrtalnega stroja, saj morajo biti zatiči trdno pritrjeni na steno. Nasvet: uporabite poseben vrtalnik za keramične ploščice.

04. korak

Nove nosilne vijake privijte v steno s ključem za nosilne vijake ali kleščami z lesenim navojem.

05. korak

Kovinski navoj nosilnih vijakov naj za približno 5 cm moli iz stene. Ob pomoči druge osebe umivalnik potisnite na nosilne vijake. Da bi izravnali neravno površino stene in se izognili natezni napetosti, na stensko stran umivalnika nanesite tesnilni kit. Namestite podložke iz umetne mase in matice ter jih ročno privijte. Z vodno tehtnico zmeraj preverjajte ustrezen položaj ležišča.

06. korak

Navojno površino novih kotnih ventilov namažite s tesnilnim namazom in ovijte s konopljo. Kot alternativo lahko uporabite tudi teflonski trak. Zatiči morajo na koncu kazati navzgor.

07. korak

Kovinsko odtočno cev vstavite v stenski odtok. Za zatesnitev uporabite gumijasto objemko. Nato skupaj pritrdite odtočno garnituro in odtočno cev. Odprtino ohišja privzdigovalca usmerite proti steni in njegovo ogrodje natančno nastavite.

08. korak

Odtočno rešeto odtočnega ventila vstavite v odprtino umivalnika. Spodnji del ventila od spodaj trdno primite in nato od zgoraj privijte.

09. korak

Armaturo vstavite od zgoraj in nato od spodaj privijte. Ne pozabite na tesnila. V določenih primerih se priporoča, da armaturo namestite pred umivalnikom. Za priključitev električnega hranilnika sanitarne vode potrebujete nizkotlačno baterijo s tremi priključki.

10. korak

Upogljive cevi priključite na kotne ventile in z maticami privijte. Na koncu še s sanitarnim silikonom zatesnite prehod z umivalnika k steni. Preden silikon zgladite s palcem, slednjega namočite v milnico. Pri vseh materialih, prosimo, upoštevajte navodila za obdelavo in ostale nasvete proizvajalca.

Ne pozabite na

Klimatske naprave: Montaža in priklop z OBI-jem

Klimatske naprave


Montaža in priklop z OBI-jem

  • Ugodno
  • Hitro
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.