Mešalec betona Zipper „ZI-BTM130“

Mešalec betona Zipper „ZI-BTM130“

Št. art.: 1612316

230-V elektromotor, 550 W. Pakiran v kartonu

Deli s prijatelji:

Postavitev kaminske peči

01. korak

V nadaljevanju vam bomo na primeru kaminske peči pokazali, kako se postavi montažni kamin. Ker se peči in kamini postavljajo na različne načine, prosimo, zmeraj upoštevajte navodila za postavitev, ki ste jih dobili ob nakupu. Preden začnete z delom, se obvezno posvetujte s svojim dimnikarjem. Nasvet: pri vnetljivih in statično občutljivih stenah ter stropu morate pred postavitvijo peči namestiti protipožarni izolacijski komplet!

02. korak

Dvignite kamin, tako da njegovo podnožje z viličastim ključem SW 13 (praviloma priložen kompletu) privijete na ustrezni višini. Poleg tega je treba nastaviti še ustrezno razdaljo do premične stene.

03. korak

Sledi namestitev kamnitih ali montažnih delov. Najprej na suho do spodnjega roba odprtine za ognjišče pristavite najnižje kamnite dele oziroma elemente peči. Kamne poravnajte glede na sredino odprtine za ognjišče. Obvezno bodite pozorni na vodoravni položaj in natančen razmik kamnov.

04. korak

Za natančen položaj s svinčnikom na tla in steno označite obrise kamnov. Nato kamne odstranite in po vrsti z lepilom za ploščice spet zlepite skupaj. Preden položite najnižji kamniti del, lahko lepilo za ploščice uporabite tudi za izravnavo neravne podlage. Prosimo, ne nanašajte preveč lepila, saj lahko v nasprotnem primeru med kamni nastanejo prevelike fuge.

05. korak

Pri montaži kamina vam mora še nekdo pomagati – npr. pri zapečku ali zgornjih delih pokrova. Po montaži pokrova prilepite krovno ploščo in na vrh položite rešetko za prezračevanje.

06. korak

Za preprečitev razpok z lepilom za ploščice na podnožje prilepite še priloženo volno.

07. korak

Pri fugiranju delov pokrova vam namesto silikona priporočamo uporabo akrila. Material ima to prednost, da ga lahko takoj prepleskamo. Po sušenju površino še nekoliko obrusite. Kamnita površina je še neobdelana, zato jo morate oblikovati. Na voljo imate veliko možnosti, saj lahko uporabite katero koli malto ali barvo na mineralni osnovi.

08. korak

Za konec neposredno na kamin prilepimo še njegovo okvirje in dekorativne plošče. Ko kamin stoji, se vanj položi še obloga iz šamota, posoda za pepel in rešetka. Zakaj je šamot šele na koncu? Ker kamin zaradi tega med montažo kamnitih delov lažje premikamo.

Ne pozabite na

Najem orodja: Mojstrovalci zmorejo vse!

Najem orodja


Mojstrovalci zmorejo vse!

  • Ugodno
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.