Nagibni vrtni ležalniki

Nagibni vrtni ležalniki

Št. art.: 2368207

Zložljiv
udoben ležalnik za vrt, teraso ali balkon. Omogoča sončenje ali sproščanje na prostem. Tekstilna površina, enostavno vzdrževanje in pranje. Izbirate lahko med dvema različnima položajema sedenja ali ležanja. Vrtni ležalnik s svojimi merami od 57 cm do 96,5 cm x 61 cm x 140 cm (V x Š x G) zagotavlja prostoren prostor za sedenje in ležanje. Na voljo v več barvah.

Št. art.: 2368207, 2368223, 2368256, 2368272

Cene so v EUR in vključujejo DDV. Akcija velja do 3.8.2022 oz. do razprodaje zalog.

Deli s prijatelji:

Ureditev trate

01. korak

Priprava

April, maj in september nudijo najboljše klimatske razmere za ureditev nove trate. Humusna plast naj bo debela vsaj 15 cm. Da bo nova trava rastla in uspevala, je treba tla prekopati vsaj eno do dve lopati globoko. Kamenje, ostanke korenin, plevel in podobno odstranite. Težka, ilovnata tla pri tem zrahljajte z 2 m3 rečne mivke ali kremenčevega peska na 100 m2 površine. Lahkim, peščenim tlom dodajte 8–10 l humusa iz lubja na kvadratni meter površine. Vse vrste tal izboljšajte z 10 l prsti za trato na kvadratni meter površine. Če čas to dopušča, naj tla po rahljanju počivajo 2 tedna.

02. korak

Ravnanje tal in preverjanje vsebnosti apnenca

Tla zatem zravnajte.Za to je nadvse primeren vrtni valj. Za manjše površine lahko uporabite tudi desko. Ko so tla zravnana, preverite vsebnost apnenca. Če je vrednost pH nižja od 5,5, izboljšajte tla z apnencem za vrt/trato (približno 5 kg/100 m2). Nato jih dobro zalijte.

03. korak

Gnojenje z gnojilom za trato

Tla teden dni pred setvijo pognojite z gnojilom za trato (približno 30–40 g/m2).

04. korak

Setev

Setev (približno 25–50 g/m2) opravite, ko je čim manj vetra. Delo si lahko zelo olajšate s sejalnikom trave. Za enakomernejšo setev zmešajte seme s približno enako količino peska ali dobre vrtne prsti, ki ne vsebuje plevela. Zatem količino razdelite na dva dela in eno polovico posejte v vzdolžni, drugo pa v prečni smeri. Da veter ne bo odpihnil semena, posevek previdno zagrabite in zvaljajte ali na rahlo pritisnite z desko.

05. korak

Zalivanje tal

Tla zatem dobro zalijte s finim razpršilnikom. Pri tem preprečite nastanek potočkov in luž. Prve bilke vzklijejo po 7–14 dneh. Če je suša, trato redno zalivajte zjutraj in zvečer.

06. korak

Prva košnja

Prvo košnjo opravite, ko trata zraste na višino 6–8 cm. Pokosite jo na višino približno 3–4 cm. Okrasno travo in travne tepihe nikoli ne pustite zrasti višje od 4–6 cm in zatem nikoli ne kosite višje od 2–3 cm. Po možnosti kosite enkrat na teden. Trato na obremenjenih površinah, površinah za igro in športnih površinah pokosite na višino 3–4 cm. Na senčnih površinah (senčna trata) nikoli ne kosite nižje od 5 cm.

07. korak

Redno gnojenje in prezračevanje trate

Če trave pri košnji ne mulčite in jo nato odstranite s površine, morate trato redno gnojiti s posebnim gnojilom za trato. Pognojite jo s trosilnikom, in sicer v vzdolžni in prečni smeri.Pri dolgotrajni suši jo dobro zalijte. Nikoli ne gnojite sveže pokošene trate! Trata poleg hranil potrebuje tudi zadostno količino vode in prezračevanje, zato konec marca z nje odstranite plast maha in odmrlih delov rastlin.

08. korak

Košnja, vertikuliranje, dodajanje peska ali travnega semena

Trato najprej pri suhih tleh pokosite zelo na kratko. Tla vertikulirajte enkrat v vzdolžni in enkrat v prečni smeri.Globina vertikuliranja znaša 1–2 cm. Pri večjih površinah je priporočljiva uporaba motornega vertikulatorja. Njegova prednost je tudi, da tla obdelate na enakomerni delovni globini. Vertikulirana trava si hitro opomore. Za podporo procesa okrevanja lahko težkim tlom dodate nekaj finega peska ali dosejete nekaj travnega semena. Pri vseh materialih upoštevajte proizvajalčeva navodila in navodila za uporabo.

Ne pozabite na

OBI darilna kartica: Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

OBI darilna kartica


Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

  • Hitro
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.