Nosilec za kolesa UNITEC

Nosilec za kolesa UNITEC

Št. art.: 1051275

Pritrditev na kljuko. Nosilnost: do 50 kg. Primeren za 2 kolesi (z dodatno opremo tudi za tri kolesa). Zelo lahek. Vnos v dokument za registracijo vozila ni potreben.

Deli s prijatelji:

Vgradnja oken

01. korak

Najprej snemite staro okensko krilo. Če so v oknu še kakšni vijaki, jih odstranite. Nasvet: menjava oken je lažja, če delate v paru.

02. korak

Okenski okvir z (električnim) lisičjim repom razrežite na več delov. Posamezne dele okvirja nato previdno izbijte, tako da jih pri tem nalomite tudi v vogalih.

03. korak

Stare sidrne kavlje izbijte s kladivom in dletom ali pa jih odstranite z brusilcem. Odstranite omet s stene oknišča. Natančno izmerite okensko odprtino in steno oknišča. Upoštevajte, da je med oknom in zidom treba pustiti še približno 10–25 mm širine za fugo, ki jo zapolnite s poliuretansko peno ali kakšnimi drugimi vlakni. Po potrebi: odpravite poškodbe in zamenjajte okenske police. Poškodbe, ki so med izbijanjem nastale na okenskem parapetu (I) ali steni oknišča (II), popravite z reparaturno malto. Po potrebi zamenjajte tudi notranje ali zunanje okenske police.

04. korak

Pritrdite okensko kljuko, nato pa okensko krilo snemite iz okvirja. Pri vgradnji površinsko obdelanih lesenih oken vse površine, ki pozneje ne bodo več dostopne in bodo v stiku z zidovjem/malto, premažite z dvema slojema debeloslojne lazure. Pred vgradnjo oken iz umetne mase priporočamo, da okna v zidovje pritrdite s sidri, ki jih predhodno pritrdite na okvir. Sidra pritrdite levo in desno na treh mestih na vsak meter okna.

05. korak

Pri vgradnji z notranje ležečim utorom: za zatesnitev okvirja ob zidovje na zunanjo stran nalepite tesnilni trak za fuge.

06. korak

Okenski okvir vstavite v okensko odprtino, tako da ga položite na nosilne bloke, nato pa ga pritrdite z zagozdami in distančniki. Pri izravnavanju okvirja si pomagajte tako, da pod nosilne bloke polagate tenke lističe lesa. Okvir poravnajte navpično in vodoravno, pri tem pa poskusite ohraniti čim bolj simetričen odmik od zidovja.

07. korak

Okensko krilo obesite v okvir in previdno preverite vse funkcije: odpiranje levo oziroma desno, nagibno odpiranje in zapiranje.

08. korak

Skozi podložne spojke/brazdo okvirja v okvir izvrtajte luknje za vijake. Nadaljujte z daljšim svedrom za kamen, da luknjo poglobite v zid. Vstavite vložke za vijake in okvir privijte v zidovje. Pri oknih iz umetne mase: okno v zidovje pritrdite s sidri. Preden okvir zatesnite z mineralnimi vlakni, ga utrdite, tako da vanj pod rahlo napetostjo zagozdite distančne letvice. Odstranite nosilne bloke in zagozde.

09. korak

Celotno režo med okvirjem in zidom od spodaj navzgor dobro zatesnite z dvokomponentno montažno peno – okvir takoj očistite. Že strjeno peno obrežite. Okensko polico prirežite z vbodno žago, poravnajte, potisnite pod okvir in pritrdite na okenski parapet z lepilno malto, ki ste jo nanesli prej. Zidni okvir na novo omečite ali oblepite z mavčno-kartonskimi ploščami. Če je treba, omečite tudi zunanjo stran zidu okrog okna.

10. korak

Stične fuge med zidovjem zunaj in v notranjosti zatesnite z elastično tesnilno maso, kot sta na primer silikon ali akril. Nanos zgladite kar s palcem, ki ste ga pred tem pomočili v detergent za pomivanje posode. Pri vseh materialih, prosimo, upoštevajte navodila proizvajalca.

Ne pozabite na

Dostava blaga: Nosimo vaše breme!

Dostava blaga


Nosimo vaše breme!

  • Cenovno ugodno
  • Enostavo in udobno
  • V željenem terminu
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.