Svetlobna LED-veriga za božično drevo

Svetlobna LED-veriga za božično drevo

Št. art.: 1487362

Za znotraj in zunaj. 370, 500 ali 620 toplo belih LED-sijalk. Obročki za lažjo namestitev na božično drevo (150, 180, 210 cm). Zelen kabel, dolžine od 1,20 m. Z dodatnim 5-m napajalnim kablom. Št. art.: 1487362 in dr.

Deli s prijatelji:

Polaganje talnih oblog PVC

01. korak

Skupaj z ostanki lepila v celoti odstranite staro talno oblogo. Razpoke ali neravno podlago lahko izravnate s kitom za lopatico ali pa fugirno maso, ki jo pustite, da se v celoti posuši. Talno oblogo PVC razprostrite po prostoru, zgladite in pristrizite 10 cm dodatne rezerve. Nato jo pustite 24 ur v prostoru, da se mu prilagodi. Nasvet: pri vseh materialih, prosimo, upoštevajte navodila za obdelavo in ostale nasvete proizvajalca.

02. korak

Talno oblogo PVC boste s pomočjo ravnila za preproge lahko prirezali tako, da se bo popolnoma prilegala tlom. Močno jo pritisnite ob steno, od katere pri rezu ohranite razmik približno 1 mm (dilatacijski stik), da se bo lahko raztezala.

03. korak

Enako velja tudi za kote v prostoru: talno oblogo PVC močno potisnite ob steno in previdno prirežite (po potrebi lahko naredite pomožni rez roba obloge, ki prekriva kot). Pri zunanjih kotih začnite oblogo rezati v diagonalni smeri od roba do kota, pregib močno potisnite k steni in presežek odrežite.

04. korak

Pri polaganju se lahko odločite za naslednje načine: prosta položitev talne obloge PVC, ki jo pričvrstite z obojestranskim lepilnim trakom (primerno za manjše prostore) ali lepljenje celotne podlage obloge PVC (priporočljivo za večje prostore). Pri prostem polaganju je najbolje, da robove in spoje pritrdite z lepilnim trakom.

05. korak

Ko boste prirezovali spoje, položite plasti talnih oblog PVC eno na drugo in naredite skupen rez.

06. korak

Spoj pričvrstite z obojestranskim lepilnim trakom.

07. korak

Da bi se izognili gubam, morate v prostorih, večjih od 20 m2, talno oblogo PVC na tla prilepiti s celotno spodnjo ploskvijo. Oblogo na eni strani zvijte skupaj, na tla nanesite lepilo in oblogo nato položite nanj. Na preostalo talno površino nanašajte lepilo v širokih trakovih z razmikom 1 metra in prilepite oblogo PVC.

08. korak

Pri nanosu lepila na celotno površino lahko talno oblogo bodisi dobro potlačite bodisi močno povaljate. Prosimo, upoštevajte čas sušenja! Nasprotno kot pri prostem polaganju po talni oblogi PVC nekaj časa ne smemo hoditi.

09. korak

Pri prehodih na steno so vam na voljo letve z različnimi profili iz umetne mase, ki jih je mogoče pričvrstiti na preprost način. Glede na model jih je mogoče prilepiti, priviti, zatakniti ali pribiti z žeblji. V kotih jih lahko sami vrežete na zajero ali pa uporabite že pripravljene letve z notranjimi in zunanjimi koti. Če imate v prostoru ob steno položen star lesen cokel, je robove talne obloge mogoče prikriti s četrtinskimi ali majhnimi talnimi letvami.

Ne pozabite na

Dostava blaga: Nosimo vaše breme!

Dostava blaga


Nosimo vaše breme!

  • Cenovno ugodno
  • Enostavo in udobno
  • V željenem terminu
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.