Božič 2020
Božič 2020
Božični svetovi
 

Bakreno zlata simfonija

Bakreno zlata simfonija
1

Zeleno kanadsko drevoUmetni bor, zelene barve, s plastičnim stojalom. Višina: 120 cm. Št. art.: 4132874

13,49€

Moj mint svet

Moj mint svet
1

Zasnežen borS plastičnim stojalom. Višina: 120 cm. Št. art.: 1486570

39,99€

Roza čarovnija

Roza čarovnija
1

Komplet barvnih kroglic in zvezdic.Komplet vsebuje 34 kroglic premera 6 cm in 16 zvezdic premera 6,3 cm. Vključno s kavlji. Št. art.: 1279322 in dr.

9,99€/kos

Lesena pravljica

Lesena pravljica
1

Božično okrasje z drevescem iz slame27 cm; Št. art: 4243663

3,99€
 
Božični svetovi
 

Za ogled naše celotne praznične ponudbe si oglejte letak


Oglejte si letak
 
Božični svetovi

Deli s prijatelji:

Poišči tebi ustrezno božično jelko

01. korak

Pri izbiri najustreznejše božične jelke za tvoj dom in okus, moraš upoštevati številne faktorje. Naravna, iz umetnih materialov, ali ročno izdelana jelka? Koliko prostora imam? Želim jelko ponovno uporabiti naslednje leto? Naravne jelke so v večini primerov ali kavkaška ali srebrna jelka, med katerima je ključna razlika v barvi. Kavkaške jelke slovijo po značilni dolgotrajno zeleni barvi ter iglicah, ki ne odpadejo hitro, srebrna pa kakor ime pove po svetlejši skoraj sivi barvi in iglicah, ki odpadejo hitreje. Marsikdo se predvsem zaradi možnosti ponovne uporabe odloči za nakup umetne jelke ali za izdelavo svojim potrebam najustreznejše jelke iz lesa.

02. korak

Ko kupiš sebi najustreznejšo jelko, je naslednje vprašanje kako spraviti jelko domov, brez da jo poškoduješ. Ti nasveti veljajo predvsem ob nakupu naravne jelke, saj je ta precej občutljivejša. Pomembno je, da se za nakup odločite tik preden želite pričeti z okraševanjem vašega doma, če nakup opravite prej, je pa pomembno, da jelko hranite v hladnem ter suhem prostoru in jo oskrbujete z dovoljšnjo količino vode. V večini primerov kupljene jelke odpeljete domov z avtom, pri čemer je pomembno upoštevati nekaj ključnih nasvetov. Če jo transportirate na strehi, je ključno, da pod jelko položite odejo kar prepreči škodo na strehi in, da je jelka pritrjena z deblom naprej.

03. korak

Novo jelko ste uspešno spravili do vašega doma. Sledi odločitev kje je najustreznejši prostor za postavitev jelke, saj lahko ta vpliva na trajnost jelke in preprečuje izpad iglic. V primeru naravne jelke je potrebno upoštevati, da jelkam ne ugaja bližina radiatorja ali kamina, saj se tu prehitro posuši. Talno ogrevanje prav tako ni dobro. (Jelko je smiselno postaviti na podlago, na primer odejo Kateri lahko dodamo okrase in kasneje božična darilca.
Mnogi po postavitvi božične jelke pozabijo na nego svojega drevesca.) Naravno jelko je potrebno zalivati vsak dan, odvisno od vrste in velikosti je potrebnih med 0,5 do 4 litra vode. Prav tako je pomembno škropiti iglice, da ohranijo vlažnost. Vaše drevo bo potem ostalo sveže približno 4 do 6 tednov.

04. korak

Prišli ste do najzabavnejšega dela, in sicer okraševanja vaše jelke. Prvi korak okraševanja vsake jelke je postavitev lučk. Tukaj se v večini primerov odločamo med tradicionalnimi lučkami v verigi ali lučkami v obliki mreže. Prednost obojnih je v tem, da so narejene iz LED žarnic, ki so izredno varčne, prav tako pa mnoge lučke spreminjajo bravo ali utripajo po vnaprej določenih intervalih. Vedno popularnejše postajajo električne svečke, ki delujejo s pomočjo baterije in omogočajo uporabniku več svobode pri postavljanju.

05. korak

Je vaše božično drevo postavljeno, varno stoji in lučke že žarijo? Manjka še zadnji korak, ki je postavitev okraskov na vašo jelko. Medtem ko imajo nekateri radi tradicionalno božično jelko in vsako leto na podoben način okrasijo svoje drevo, so drugi veseli, da lahko poskusijo kaj novega. Imate radi najnovejše trende? Povedali vam bomo, kateri okraski bodo letos na vašem drevesu še posebej trendovski. V primeru, da prisegate na tradicionalne barve, priporočamo uporabo zelene v kombinaciji z uporabo najrazličnejših cvetov namesto okraskov. Prav tako lahko prostor popestrite s številnim cvetjem v vazah.

06. korak

Božiča je konec, toda kam postaviti drevo? Preprosta možnost je, da drevo postavimo med organske odpadke. Če pa imate svoj vrt, lahko svoje božično drevo še vedno uporabljate na različne načine, kot na primer kot zastirka ali zaščita rastlin pred zmrzaljo. In ali ste vedeli, da lahko svoje drevo celo podarite kakšnemu živalskemu vrtu ali konjski farmi, kjer so jelke uporabljene kot hrana za živali?

OBI darilna kartica: Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

OBI darilna kartica


Popolno darilo za vsakega mojstrovalca

  • Hitro
  • Enostavno
  • Zanesljivo
Prijavi se na OBI e-novice

Vedno dobro obveščeni

Prijavite se na naše e-novice ter tako nikoli ne zamudite aktualne ponudbe in promocijskih aktivnostih.